В Україні з’явився сайт з базою українських фільмів

https://leopolis.news/post/68984/v-ukrani-zyavyvsya-sayt-z-bazoyu-ukranskyh-filmiv

04/08/2022

Про це повідомляється на сайті Українського інституту.  

Зокрема, пропонуються активні покази українських фільмів у кінотеатрах різних країн та міст, а також на VOD-платформах. 

На початку повномасштабної війни представники ірландської компанії usheru звернулися до Українського інституту з прагненням допомогти Україні у межах своєї компетенцій – створення сайтів-агрегаторів для промотування фільмів різних країн. Результатом співпраці став сайт, покликаний популяризувати український кінопродукт та ширше познайомити з ним міжнародну аудиторію. Онлайн ресурс також сприяє доступу до легального перегляду українського кіно.

«Війна в Україні завдала шкоди всім сферам українського життя, зокрема й кінематографу. Наша команда хотіла б трохи допомогти, тому ми долучилися до розвитку сайту, аби продемонструвати та просувати українську креативну галузь на світовій арені. Дивлячись українські фільми, глядачі усього світу можуть віддати шану українській культурі та підтримати кінопрофесіналів. Перегляд фільмів ще ніколи не був таким змістовним!», – зазначив Олівер Феган, співзасновник та CEO usheru. 

Сайт ukrainefilms.com знаходить, де можна переглянути той чи інший український фільм залежно від геолокації людини. Користувачам пропонують перегляд у кінотеатрах різних країн та міст, якщо йдуть активні покази стрічки; або ж онлайн, якщо вона є на VOD-платформах країни перебування. Наразі сайт працює у тестовому режимі.  

«Ми почали обговорювати потенційну співпрацю з usheru ще минулого року. І ось, після декількох місяців роботи над проєктом, партнери створили мабуть, одну з найширших баз українського кіно. Дякуємо компанії usheru за підтримку українського кіно та допомогу в реалізації проєкту. Адже саме зараз дуже важливо говорити про Україну зі світом усіма доступними методами. Робити це через кіно – універсально і зрозуміло», – відмітила Ірина Кипоренко, програмна менеджерка напряму кіно в Українському інституті. 

Довідка 

Український інститут – державна установа при Міністерстві закордонних справ України, чия діяльність спрямована на покращення розуміння і сприйняття України у світі засобами культурної дипломатії.  

usheru – це маркетингова технологічна компанія, орієнтована на кіно та розваги, яка дає змогу кіноорганізаціям, дистриб’юторам, студіям і культурним проектам по всьому світу будувати прямі та змістовні відносини зі своєю аудиторією. Унікальність компанії в тому, що вона дозволяє аудіовізуальним партнерам залучати аудиторію до контенту, демонструючи свої каталоги, покращуючи охоплення та збільшуючи продажі, збираючи дані та використовуючи першокласну аналітику для отримання цінної інформації про поведінку аудиторії. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news