Бомбосховища на Львівщині: скільки їх в області та де шукати інформацію про розташування

https://leopolis.news/post/69068/bomboshovyshcha-na-lvivshchyni-skilky-h-v-oblasti-ta-de-shukaty-informaciyu-pro-roztashuvannya

05/08/2022

Як повідомили в департаменті цивільного захисту, в області існують 260 сховищ, 677 протирадіаційних укриттів, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Вони призначені для укриття найбільшої робітничої зміни суб’єктів господарювання, які продовжують свою діяльність в особливий період та персонал і хворих стаціонарних лікувальних закладів, яких неможливо евакуювати.

Для укриття населення використовуються найпростіші укриття та споруди подвійного призначення, яких в області на обліку органів місцевого самоврядування перебувають  майже 170 тисяч штук. Відповідно до проведених розрахунків цієї кількості споруд достатньо для укриття 100% населення області. По Львову місткість найпростіших укриттів складає близько 197% від населення міста.

Що таке найпростіші укриття? Підвали будинків, підземні паркінги, метро, переходи під мостами. У разі виникнення загрози, дослухайтесь до інструкцій, які лунають зі сирен або надходять на офіційному телеграм-каналі Оповіщення ЦЗ. Якнайшвидше дістаньтесь укриття. Допоможіть тому, що має проблеми з пересуванням.

У територіальних громадах інформацію про наявність та адреси укриттів розміщують на власних інформаційних ресурсах, інформаційних дошках, у під'їздах тощо. На місцевості шлях до укриття має бути позначений відповідними покажчиками. Якщо у вашій громаді така інформація відсутня закликаємо звертатися до органів місцевої влади для виправлення цих недоліків.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news