Грози, град та шквали: на завтра на Львівщині оголосили штормове попередження

https://leopolis.news/post/69116/grozy-grad-ta-shkvaly-na-zavtra-na-lvivshchyni-ogolosyly-shtormove-poperedjennya

06/08/2022

Як повідомляє Львівський гідрометцентр, 7 серпня погоду визначатиме проходження атмосферних фронтів з північного заходу.

По Львівській області: Хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, вночі місцями значні. Грози, вдень в окремих районах град. Вітер північний, 7 – 12 м/с, подекуди шквали 15 – 20 м/с. Температура вночі 12 – 17°, вдень 20 – 25° тепла.

По місту Львову: Хмарно з проясненнями. Короткочасний дощ, гроза, вдень град. Вітер північний, 7 – 12 м/с, шквал 15 – 20 м/с. Температура вночі 13 – 15°, вдень 21 – 23° тепла.

Погіршення видимості в дощі.

Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до населення із застереженням бути уважними і обережними під час погіршення погодних умов:

  • під час грози, якщо ви перебуваєте вдома, зачиніть всі вікна та двері, у приміщенні не повинно бути протягу, подалі тримайтеся від електроприладів.
  • якщо негода застала вас на вулиці, намагайтесь не ходити під карнизами будинків, а також тримайтеся подалі від розлогих дерев, рекламних щитів та ліній електропередач.
  • уникайте металевих парканів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач.
  • не ховайтесь від зливи під деревом: воно притягує блискавки. Крім того, є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру.
  • якщо гроза застала вас в автомобілі, не потрібно його покидати, необхідно закрити вікна і опустити автомобільну антену. Автомобіль ні в якому разі не можна паркувати під деревами або високими конструкціями.

Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news