logo
29/03
28/03
2 ...

У вівторок пройде Всеукраїнська нарада головних редакторів друкованих ЗМІ

07-08-2022 12:18447

У вівторок пройде Всеукраїнська нарада головних редакторів друкованих ЗМІ
Фото: slovoidilo.ua

У вівторок, 9 серпня, Національна спілка журналістів України скликає Всеукраїнську нараду редакторів друкованих ЗМІ для обговорення законопроєкту «Про медіа» за участі одного з розробників законопроєкту, члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Олександра Бурмагіна.

Зустріч заплановано провести в онлайн-форматі на платформі Zoom.

Як повідомлялося раніше, Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики має намір ухвалити законопроєкт «Про медіа» в першому читанні. Автор законопроєкту наполягають, щоб Національна рада отримала повноваження єдиного регулятора для всіх ЗМІ – зокрема, і для друкованих.

Просимо вас долучитися до обговорення та висловити свою позицию: як позначаться вимоги нового закону на діяльності вашого друкованого ЗМІ?

Раніше Європейська федерація журналістів та Комітет захисту журналістів (США) виступили проти ухвалення законопроєкту в існуючому вигляді.

Також інформуємо, що цього тижня відбулося обговорення законопроєкту за участі депутатів – членів парламентського комітету, керівництва Національної ради, представників журналістських організацій, на якому голова НСЖУ Сергій Томіленко висловив позицію спілки з цього питання.

Для участі у нараді редакторів, просимо зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/7yXPQrWc1C2fUGvt5

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news