logo
28/03
27/03
2 ...

Львівщина – друга в рейтингу регіонів щодо використання субвенції на розвиток ЦНАПів

07-08-2022 14:57477

Львівщина – друга в рейтингу регіонів щодо використання субвенції на розвиток ЦНАПів
Фото: ЛОВА

У 2021 році по Україні на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг виділили 231 мільйон гривень субвенції. Опісля ухвалили рішення про використання залишків коштів субвенції громадами у 2022 році, які не встигли використати їх у 2021-му, а також щодо можливості використання залишків на потреби оборони.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Станом на липень 2022 року громади усіх областей використали 200,6 млн грн субвенції, а отже, виконали бюджет на 91,2% (без урахування окупованих територій та зон бойових дій). Загалом у 2022 році понад 200 млн грн було витрачено на ЦНАПи. За цей бюджет громади продовжували будувати або ремонтувати приміщення для Центрів, купувати нові меблі та обладнання для надання комфортних та доступних адмінпослуг кожному українцю.

У рейтингу регіонів щодо використання субвенції в абсолютних цифрах Львівська область зайняла друге місце використавши 23,4 мільйона гривень, які скерували на модернізацію та покращення якості надання адміністративних послуг у ЦНАПах області.

«Успіх Львівщини є у тому, що нам вдалося згуртувати зусилля на різних рівнях. Перш за все в громадах, які мали бажання покращити якість надання адміністративних послуг у нових та комфортних приміщеннях, з новим технічним забезпеченням та потрібним сервісом для населення. Саме тому Львівська ОВА взяла на себе відповідальність та очолила цей процес у підготовці документів, а проектними організаціями розроблялись проектно-кошторисні документації у яких дотримувались всіх будівельних норм та стандартів з оформлення приміщень під ЦНАП. Упродовж другого півріччя вдалось засвоїти усі кошти і ми ще для однієї з громад отримали додатковий фінансовий ресурс для закупівлі паспортного обладнання та комп’ютерної техніки. В результаті ми маємо модернізовані ЦНАПи у яких надаються якісні адміністративні послуги», - розповіла начальник відділу розвитку надання адміністративних послуг управління з питань цифрового розвитку Львівської ОВА Галина Тупісь.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news