Рада може прийняти новий люстраційний закон про очищення від колаборантів

https://leopolis.news/post/69136/rada-moje-pryynyaty-novyy-lyustraciynyy-zakon-pro-ochyshchennya-vid-kolaborantiv

07/08/2022

Для більш ефективної боротьби на військовому та економічному фронті необхідно очистити всі органи української влади від російських колаборантів.

Про це в ефірі Єдиного телемарафону новин заявив голова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко, анонсувавши новий люстраційний закон, пише ТСН.

«Мене здивувала кількість російської агентури, яка сплила, спливає та ще не сплила. Вона є в органах виконавчої влади, в правоохоронній системі, в регіональній владі, депутатському корпусі рад різних рівнів і т.д. Їх чимало. І ми повинні розуміти кого ця люстрація повинна стосуватися. Тому що ці люди, які сьогодні працюють на ворога, продовжують знаходитись на відповідальних посадах. В певному розумінні через цих людей з такою легкістю відбулася здача Херсону, через них ворог думав, шо візьме Київ за три дні і через певний період часу буде контролювати всю Україну», - заявив Тарас Батенко.

Батенко додав: "Тому коли ми будемо говорити про люстрацію, ми в першу чергу повинні розібратися з цими кадрами, які сьогодні виконують завдання російських спецслужб, яких завербувало 5 управління ФСБ в минулому або безпосередньо перед війною. Їх має виявити слідство, зібравши відповідні докази роботи на росію. Я вважаю, що нам треба бути послідовними, провести очищення органів влади, тоді у нас буде більше перемог на військовому та економічному фронті. Переконаний, що новий люстраційний закон попереду". 

Він наголосив, що очищення має відбутися й у Верховній Раді, куди продовжують ходити на засідання народні депутати з проросійських партій, зокрема, з «Опозиційної платформи – За Життя».

«Це стосується й Верховної Ради, зокрема, народних депутатів із проросійських партій, які продовжують відвідувати засідання парламенту. Зрозуміло, що йдеться не тільки про пана Рабиновича чи Медведчука, які були яро прихильниками «руського світу», а й про всю політичну силу ОПЗЖ, на яку очевидно робила ставку росія, здійснюючи загарбання України. Але депутати з цих партій, зокрема, з ОПЗЖ трансформувалися у дві нові депутатські групи та продовжують ходити на засідання», - зазначив Тарас Батенко.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news