logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Швеція відправить у Британію 120 інструкторів для навчання українських військових

07-08-2022 17:50482

Швеція відправить у Британію 120 інструкторів для навчання українських військових
Фото: glavcom.ua

Шведська армія відправить у Велику Британію до 120 інструкторів для навчання українських військових.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Міністерства оборони Швеції.

«У період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року збройні сили Швеції направлять до Великої Британії до 120 інструкторів для проведення базової військової підготовки громадян України, розділеної на кілька навчальних курсів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у шведському оборонному відомстві, ініціатива надати громадянам України можливість пройти базову військову підготовку походить від Великої Британії – країна запросила інші країни-партнери в Об’єднаних експедиційних силах (JEF) і Канаду долучитися. «Зараз уряд вирішив, що Швеція зробить свій внесок, навчаючи українських військових», - повідомили в МО.

Загалом очікується, що у програмі навчання у Великій Британії візьмуть участь близько 10 тис. громадян України. Максимум 60 шведських інструкторів перебуватимуть у Британії одночасно. Шведська частина програми навчання розпочнеться, як тільки це стане практично можливим.

«Війна росії проти України триває вже більш як п'ять місяців, і надзвичайно важливо, щоб решта світу продовжувала підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і самовизначення. Важливо, що Швеція є частиною цих зусиль, а шведські інструктори сприятимуть зміцненню обороноздатності України», – заявив міністр оборони Петер Гультквіст.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news