logo
28/03
2 ...

У Львові штрафуватимуть власників незареєстрованих собак

08-08-2022 12:32779

У Львові штрафуватимуть власників незареєстрованих собак
Фото: ілюстративне

Виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення відповідно до якого «Муніципальна варта» отримала право перевіряти реєстрацію домашніх тварин. Також муніципали зможуть виписувати штрафи за адмінправопорушення.

Відтепер муніципальна варта отримала повноваження перевіряти дотримання власниками собак рішення Львівської міської ради про обов'язкову реєстрацію тварин в ЛКП «Лев». Зареєстровані тварини повинні носити муніципальні жетони. Також муніципали будуть контролювати, як господарі чотирилапих прибирають за своїми домашніми улюбленцями, у яких умовах утримують тварину та як з нею поводяться, повідомляє «My dog».

Нагадаємо, обов'язковість у тварини муніципального жетона, встановлено Ухвалою ЛМР № 6225 від 23.01.2020 «Про затвердження Правил утримання і поводження з домашніми тваринами у Львові».

Відповідно до даної ухвали, у Львові діє обов’язкова реєстрація собак, що утримуються фізичними або юридичними особами на території міста. Реєстрація собак передбачає видачу власнику номерного жетона та введення собаці електронного чипу з індивідуальним номером. А також подальше внесенняя цього номеру з інформацією про тварину та її власника в електронний муніципальний реєстр тварин м. Львова.

Реєстрація проводиться одноразово і вважається дійсною протягом усього життя тварини.

Реєстрацію та облік тварин здійснюють ЛКП «Лев», установи ветеринарної медицини, інші установи та організації, уповноважені ЛКП «Лев».

Нагадаємо, Львів єдине місто в Україні в якому діє також «Програма створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові». Однак, вона діє лише на папері і жодним чином не виконується.

Раніше повідомлялося, що у мерії Львова озвучили штрафи, які доведеться платити власникам тварин за неприбрані екскременти.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news