logo
28/03
27/03
2 ...

Росіяни посилили терор на окупованих територіях України – ГУР

08-08-2022 14:33471

Росіяни посилили терор на окупованих територіях України – ГУР
Фото: ілюстративне

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про зростання тиску рашистів на місцеве населення тимчасово окупованих територій.

За даними розвідки, у Великому Бурлуку Харківської області окупаційна адміністрація здійснює тиск на місцевих підприємців з метою змушення їх до отримання паспортів рф та перереєстрації відповідно до російського законодавства.

У багатьох населених пунктах окупанти погрожують закрити та націоналізувати підприємства. Також, буде вводитися щомісячний «податок» на кожен автомобіль підприємств у розмірі 5000 рос. рублів.

Водночас після прибуття в Балаклію нового батальйону окупантів, зокрема з числа мобілізованих у рф колишніх кримінальних в’язнів, різко зросло агресивне ставлення до місцевого населення, жорстокість та аморальна поведінка загалом.

Крім того, продовжуються конфлікти між підрозділами противника на етнічному підґрунті, що часто зачіпають цивільне населення. Так, на окупованій території Запорізької області у результаті такого конфлікту був застрелений заступник командира чеченської національності одного з підрозділів.

А в Зеленопіллі окупант у стані алкогольного сп'яніння на БТР збив електричний стовп, через що було знеструмлено населений пункт.

На окупованій території Херсонщини, зокрема в Голій Пристані, посилюється пресинг місцевого населення на блокпостах.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news