logo
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Львівщині викрили групу ділків, які крали пальне з нафтопроводу

08-08-2022 16:12813

На Львівщині викрили групу ділків, які крали пальне з нафтопроводу
Фото: Поліція Львівської області

Управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції припинили діяльність ділків, які крали пальне з нафтопроводу.

Про це інформує поліція Львівської області.

До складу групи входили троє осіб – мешканці Самбірського району. Зловмисники зробили врізку у нафтопроводі, а резервуар для зберігання пального закопали у лісі неподалік від нафтопроводу.

Як уточнила Львівська обласна прокуратура, організував механізм розкрадання нафтопродуктів з трубопроводів ПАТ «Укрнафта» на території лісових масивів регіону 19-річний мешканець Самбірського району.

 

На «справу» виходили, як правило, вночі. Після наповнення резервуара дизпаливо переливали у пластикові бочки та перевозили мікроавтобусом до місця свого приживання. За один «вихід» могли викрасти до двох тонн дизельного палива.

Вночі з 6 на 7 серпня поліцейські затримали одного з фігурантів під час чергової крадіжки пального з нафтопроводу. Чоловік встиг наповнити резервуар двома тоннами дизпалива.

Сьогодні, 8 серпня, затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Після проведення процесуальних заходів вирішуватиметься питання про повідомлення підозри і його спільникам.

Заходи з викриття протиправної діяльності групи осіб проводили спільно з працівниками служби безпеки АТ «Укртранснафта» під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news