logo
19/04
18/04
2 ...

На Львівщині провели змагання звалювальників лісу (ФОТО)

08-08-2022 17:51794

На Львівщині провели змагання звалювальників лісу (ФОТО)

У Лешнівському лісництві ДП «Бродівське лісове господарство» Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулися XXIII обласні змагання вальників лісу.

 

Як інформує відділ лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ, 16 представників лісової галузі, серед яких п’ять юніорів демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

Змагання розпочалися після урочистого відкриття та спільної молитви. Хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих воїнів.

Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека: "Збирачі врожаю деревини. Звалювальники, або як кажуть між людьми - бензопильщики. Люди не менш важливої за лісокультурних робітників і працівниць у лісовому господарстві професії. Від них залежить, чи стане діамантом у вигляді цінних сортиментів спиляне стигле дерево, чи перетвориться у дрова… А ще, чи матимуть роботу деревинообробники і чи буде з чого будувати бліндажі на фронті…

Кращі звалювальники з кожного держлісгоспу Львівщини зібралися на змагання у Лешнівському лісництві на Брідщині. Зібралися, щоб продемонструвати своє професійне вміння і перейняти досвід колег.

Серед запрошених гостей цього заходу були присутні: настоятель храму святого Миколая села Лешнів  отець Володимир,  голова Золочівської районної військової адміністрації  Василь Маркевич, голова Золочівської районної ради Орест Кавецький, староста села Лешнів Василь Білик, голова Львівської обласної організації профспілки працівників лісового господарства Василь Максимець, т.в.о директора ДП «Бродівське ЛГ» Волянюк  Олександр, гостями змагань були також жителі навколишніх населених пунктів.

Учасники змагалися у п’яти номінаціях: звалювання дерев; обрізання сучків; монтаж нового ланцюга; розкряжування стовбура комбінованим різом та точність розкряжування.

Членами журі визначено призові місця, які розділили між собою представники державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ: перше місце  майстер   лісу Козівського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Василь Рибак , який набрав 1543 бали, друге місце лісоруб Нивицького лісництва ДП «Радехівське ЛМГ» Микола Зеліско  - 1448 балів. На третьму місці вальник лісу  ДП «Самбірське ЛГ» надлісництво Турка лісничий Мохнатського лісництва Володимир Ільницький з результатом - 1425 балів.

Кращим в окремих видах змагання на двох з п’яти етапі став представник ДП «Сколівське ЛГ» Василь Рибак

-«відокремлення сучків» – 432 бали;

-«точне розкряжування» - 232 бали;

-«звалювальня дерев» – вальник лісу ДП «Бродівське ЛГ» Василь Теслюк  660 балів;

-«монтаж ланцюга» - вальник лісу ДП «Боринське ЛГ»  Ігор Прийма 110 балів;

-«розкряжування стовбура комбінованим різом» ДП «Радехівське ЛМГ»

Микола Зеліско - 195 балів.

З метою популяризації професії «вальника лісу», у змаганнях взяли участь п’ять юніорів державних лісогосподарських підприємств області. Найвправнішим з них виявився лісоруб Козівського лісництва ДП «Сколівське ЛГ» Володимир Рибак  з результатом 1526 бали. Другим став представник ДП «Бродівське ЛГ» Ігор Дзьоба, його результат 1458 бали. Третє місце зайняв представник ДП «Радехівське ЛМГ» надлісництво Буськ лісоруб Грабівського лісництва Петро Бербека – 1000 бали.

Переможці змагань були  нагороджені грамотами, цінними подарунками і грошовими преміями не тільки від організаторів змагань, а й від фірми «ХУСКВАРНА УКРАЇНИ» ПП «Максимум К».

При підведенні підсумків відмічено високий рівень підготовки та організації змагань працівниками Лешнівського л-ва ДП «Бродівське ЛГ», що сприяло їх успішному проведенню. На завершення усім учасникам змагань побажали: миру та перемоги, завжди пам’ятати про безпеку праці не лише на змаганнях, а щоденно під час роботи в лісі.                                                                    

  

Leopolis.news