logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

В ОП озвучили щоденні втрати ЗСУ у війні з росією

09-08-2022 11:24741

В ОП озвучили щоденні втрати ЗСУ у війні з росією
Фото: ілюстративне

Україні вдалося зменшити втричі бойові втрати у порівнянні з початком червня, коли вони складали 100-200 військових на добу.

Про це розповів BBC Україна радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За його даними, зараз на фронті щодня гине близько 30-50 людей.

«Але, знову ж таки, нам говорити про це не зовсім коректно. Коректніше, коли конкретні цифри, скільки гине людей, дасть Генеральний штаб ЗСУ», додав він.

За словами Подоляка, більші втрати у червня були обумовлені переходом на другий етап війни, коли починалася артилерійська війна й ворог «засипав» українські позиції. 

«Але сьогодні кількість втрат зменшується, по-перше, тому, що по логістичних центрах російської армії дуже ефективно працюють наші РСЗВ. По-друге, йде передислокація російської армії по всій лінії фронту. І третє наші вже пристосувались до тактики російської армії і більш мобільно, більш ефективно обороняються», пояснив він.

Нагадаємо, 1 червня в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявляв, що щодня на фронті гинуть від 60 до 100 українських військових. Ще близько 500 осіб щодня отримують поранення. 

Ще раніше, у середині квітня президент озвучив ЗМІ цифру про загибель 2,5 - 3 тисяч військових українських Збройних сил у війні з окупантами. Водночас, близько 10 тисяч українських військових отримали поранення, і що «складно сказати, як багато виживуть».

Генштаб ЗСУ інформацію про втрати в нашій армії не публікує.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news