logo
29/03
2 ...

Глава ПЦУ Епіфаній освятив храм Преображення Господнього у Солонці (ФОТО)

09-08-2022 13:472984

Глава ПЦУ Епіфаній освятив храм Преображення Господнього у Солонці (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні, 9 серпня, напередодні свята Преображення Господнього, у селі Солонка Львівської області Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній та ще майже 100 священнослужителів ПЦУ з усієї України освятили храм Преображення Господнього.

Про це інформує пресслужба ЛОР.

«Вітаю Солонківську територіальну громаду з освяченням храму на честь Преображення Господнього! Цей храм є місцем особливої присутності Божої. Від усього навколишнього простору природи він виокремлений талантом архітекторів, працею будівничих, турботами настоятеля, благодійників і всієї громади, щоб слугувати місцем особливого пошанування Отця Всесвіту. Сьогодні для цього Божого дому і для всіх нас, хто причетний до його зведення та освячення, особливе свято, яке, можливо, буває тільки раз на все життя», – сказав Блаженніший Митрополит Епіфаній. 

Участь у церемонії освячення храму взяла голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, депутат обласної ради Михайло Гичка, голова громади Богдан Дубневич, мешканці Солонки та навколишніх сіл, а також духовенство та громадськість.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news