logo
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

Прем'єр-міністри Естонії та Фінляндії виступили за заборону видачі туристичних віз росіянам

09-08-2022 15:37635

Прем'єр-міністри Естонії та Фінляндії виступили за заборону видачі туристичних віз росіянам
Фото: slovoidilo.ua

Прем'єр-міністри Естонії та Фінляндії Кая Каллас та Санна Марін підтримали ідею заборонити видачу туристичних віз громадянам російської федерації.

Про це пише Lb.ua.

«Досить видавати туристичні візи росіянам. Відвідування Європи – це привілей, а не одне з прав людини. Повітряне сполучення з росією закрите. Це означає, що поки країни Шенгену видають візи, сусіди росії несуть на собі всю тяжкість (Фінляндія, Естонія, Латвія) – як єдині точки в'їзду. Настав час покінчити з туризмом з росії», – написала Каллас у Twitter.

Таку ж думку поділяє прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін, пише видання Yle.

«Неправильно, що доки росія веде агресивну та жорстоку війну в Європі, росіяни можуть жити як ні в чому не бувало і їздити до Європи як туристи. Це несправедливо. Зрозуміло, що росіяни використовують Фінляндію як перевалочний пункт, через нас їдуть до інших країн на відпочинок. Ми обговорюємо це питання в уряді і дискусія продовжиться», – сказала вона в інтерв'ю.

За словами Марін, наразі МЗС прояснює цю ситуацію, але з нею пов'язані певні юридичні аспекти.

«У нас немає власного санкційного законодавства, яке б дозволило обмежити такі дії з боку російських туристів. Можливо, існують інші способи, наприклад ми можемо загальмувати видачу віз. Тобто фактично обмежити в'їзд, хоч формально він був би відкритий», – пояснила вона.

Як писав Leopolis.news, президент України Володимир Зеленський закликає Захід повністю закрити усі кордони для росіян.

Литва вже призупинила видачу віз росіянам. Отримати їх громадяни рф зможуть лише в одному випадку – для участі в похороні.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news