logo
23/04
2 ...

30 років не могла нормально їсти та пити: львівські медики повернули до повноцінного життя жінку

09-08-2022 15:26661

30 років не могла нормально їсти та пити: львівські медики повернули до повноцінного життя жінку
Фото: Перше територіальне медичне об\'єднання міста Львова

Робот Da Vinci та лікарі Першого медичного об'єднання Львова повернули до повноцінного життя жінку, яка 30 років не могла нормально їсти та пити.

 

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

69-річна Лариса з Бахмуту Донецької області. Діагноз — ахалазію стравоходу — їй лікували медикаментозно. Увесь цей час жінка відчувала біль та дискомфорт в шлунку, не могла їсти, а останні два місяці – ковтати навіть рідку їжу.

Це діагноз, на який, за статистикою, хворіє лише 0,001% людей на планеті. Їжа блокує стравохід та не дає їй рухатися травною системою. Відтак вона затікає в легені, що в подальшому призводить до пневмонії та навіть летального кінця.

До львівських медиків Лариса звернулася вже в критичному стані. Найкращим способом позбавити жінку болю стала операція за допомогою роботичної системи Da Vinci.

«Наші хірурги Андрій Стасишин, Андрій Дворакевич та Андрій Гураєвський за допомогою робота-хірурга розсікли м'язову оболонку стравоходу, послабивши спазм, а також наклали так звану манжетку, аби уникнути закидання їжі зі шлунка назад до стравоходу. Усе це зробили через кілька проколів.

Таку рідкісну операцію наші спеціалісти уже проводили на початку року й це було вперше в Україні, коли лікарі прооперували стравохід за допомогою робота.

Того дня наші спеціалісти прооперували ще двох пацієнтів з допомогою робота Da Vinci з кистою селезінки та діафрагмальною грижею.

Усі пацієнти почуваються добре та на третій день після операції пішли додому», – йдеться у повідомленні.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news