30 років не могла нормально їсти та пити: львівські медики повернули до повноцінного життя жінку

https://leopolis.news/post/69252/30-rokiv-ne-mogla-normalno-sty-ta-pyty-lvivski-medyky-povernuly-do-povnocinnogo-jyttya-jinku

09/08/2022

 

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

69-річна Лариса з Бахмуту Донецької області. Діагноз — ахалазію стравоходу — їй лікували медикаментозно. Увесь цей час жінка відчувала біль та дискомфорт в шлунку, не могла їсти, а останні два місяці – ковтати навіть рідку їжу.

Це діагноз, на який, за статистикою, хворіє лише 0,001% людей на планеті. Їжа блокує стравохід та не дає їй рухатися травною системою. Відтак вона затікає в легені, що в подальшому призводить до пневмонії та навіть летального кінця.

До львівських медиків Лариса звернулася вже в критичному стані. Найкращим способом позбавити жінку болю стала операція за допомогою роботичної системи Da Vinci.

«Наші хірурги Андрій Стасишин, Андрій Дворакевич та Андрій Гураєвський за допомогою робота-хірурга розсікли м'язову оболонку стравоходу, послабивши спазм, а також наклали так звану манжетку, аби уникнути закидання їжі зі шлунка назад до стравоходу. Усе це зробили через кілька проколів.

Таку рідкісну операцію наші спеціалісти уже проводили на початку року й це було вперше в Україні, коли лікарі прооперували стравохід за допомогою робота.

Того дня наші спеціалісти прооперували ще двох пацієнтів з допомогою робота Da Vinci з кистою селезінки та діафрагмальною грижею.

Усі пацієнти почуваються добре та на третій день після операції пішли додому», – йдеться у повідомленні.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news