logo
28/03
2 ...

З Польщі до Рави-Руської курсуватиме міжнародний потяг

09-08-2022 14:31469

З Польщі до Рави-Руської курсуватиме міжнародний потяг
Фото: ЛОДА

У лютому підписали Меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської міської територіальної громади.

Про це під час брифінгу у медіацентрі «Україна» повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

 Меморандум уклали між чотирма сторонами: АТ «Укрзалізниця», Львівською облдержадміністрацією, Рава-Руською міською радою та Добросинсько-Магерівською сільською громадою. Відтак, Львівська ОВА за кошти обласного бюджету та громад розробляла ПКД щодо відновлення євроколії протяжністю 8 кілометрів та вокзалу у місті Рава-Руська з можливістю проводити митний контроль.

«Станом на сьогодні вже активно прокладають нову колію та приступили до реконструкції вокзалу. Зі свого боку ми забезпечили вчасне виготовлення проєктно-кошторисної документації вартістю понад 4 млн гривень. А вже за кошти держбюджету зараз виконують необхідні роботи із реконструкції», – зазначив Юрій Бучко.

Для чого необхідне відновлення євроколії?

«Зважаючи на воєнну ситуацію та потік внутрішньо переміщених осіб на Львівщину, реалізація цього проєкту є вкрай важливою. Це дозволить розвинути пасажирські перевезення, стане альтернативою іншим видам транспорту для перетину кордону та розвантажить пункти пропуску», – додав Юрій Бучко.

Доки триватиме реконструкція вокзалу, планують створити тимчасові митні та прикордонні павільйони для пропуску пасажирів.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news