Вибухи в Криму: у Повітряних силах лаконічно підтвердили про знищення літаків й розповіли про техніку окупантів в «Саках»

https://leopolis.news/post/69305/vybuhy-v-krymu-u-povitryanyh-sylah-lakonichno-pidtverdyly-pro-znyshchennya-litakiv-y-rozpovily-pro-tehniku-okupantiv-v-sakah

10/08/2022

«Саки! Мінус дев'ять літаків окупантів», – ідеться в повідомленні Командування повітряних сил ЗСУ у Facebook.

Тим часом речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону 10 серпня зазначив,  що внаслідок вибухів 9 серпня на аеродромі в окупованому Криму також знищено склад авіаційного озброєння. Ігнат розповів, що «Саки» - це військовий аеродром в українському Криму, де окупанти розташовували літаки Су-30 СМ, Су-24, Іл-76 та інші, повідомляє Українська правда.

Вони щодоби злітали з аеродрому. 24 на 7 авіація ворога здійснює патрулювання повітряного простору біля України. Не долітаючи до острова Зміїний, вони патрулюють у Чорному морі постійно, змінючи лише літаки та екіпажі, зазначив речник Повітряних сил ЗСУ.

Загалом же в Криму є 5 аеродромів, які рф може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні, і це становить неабияку загрозу, на додачу до десятків аеродромів у білорусі та й у самій росії, додав Ігнат.

«По вибуху, який ми спостерігали на відеоматеріалах, зрозуміло, що уражений склад авіаційного озброєння. Тому, що була детонація серйозна. А якщо там додатково знищено з десяток літаків, то це буде справжня невеличка перемога».

Як писав Leopolis.news, ЗСУ минулої доби ліквідували 160 окупантів та 9 ворожих літаків.

Нагадаємо, у вівторок, 9 серпня, в окупованому Криму пролунало кілька вибухів в районі військового аеродрому Саки поблизу Новофедорівки. Міноборони рф стверджує, що причиною вибухів стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів». 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news