Держкіно України прийняли до європейської асоціації European Film Agency Directors

https://leopolis.news/post/69311/derjkino-ukrany-pryynyaly-do-evropeysko-asociaci-european-film-agency-directors

10/08/2022

Цей крок стане вагомою підтримкою української кіногалузі в умовах повномасштабної війни і посилить співпрацю між українською та європейською кіноіндустріями, наголошують у Держкіно.

European Film Agency Directors association (EFAD) – це європейська асоціація, що об’єднує 35 національних кіно- та аудіовізуальних агентств, із базoю в Брюсселі. Членство в EFAD охоплює країни Європейського Союзу, а також Ісландію, Норвегію, Республіку Північна Македонія, Чорногорію, Сербію, Швейцарію та Великобританію.

На початку року Держкіно розпочало перемовини з EFAD стосовно членства України в Асоціації. У травні на Каннському кінофестивалі, за підсумками виступу Голови Держкіно Марини Кудерчук на виїзному пленарному засіданні EFAD, Україна отримала запрошення на вступ до Асоціації: нині ми маємо позитивний результат цієї важливої роботи.

Рішення щодо членства України асамблея EFAD має затвердити у вересні, повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

«Сьогодні Асоціація EFAD (European Film Agency Directors) одноголосно проголосувала за вступ Державного агентства України з питань кіно. Тепер у вересні асамблея має затвердити це рішення і Держкіно стане асоційованим членом EFAD. Членські внески з України не братимуть протягом 2-3 років, але ми зможемо брати участь у конкурсах EFAD.

Це дуже важливе рішення для українського кінематографу, бо дасть можливість додатково розповідати правду про війну росії проти України за допомогою кіно», – відзначив Єрмак.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news