Від початку війни Україна отримала медичної гумдопомоги на суму в понад 12 млрд грн

https://leopolis.news/post/69312/vid-pochatku-viyny-ukrana-otrymala-medychno-gumdopomogy-na-sumu-v-ponad-12-mlrd-grn

10/08/2022

Це сукупна підтримка з 35 країн світу та від понад 60 міжнародних і благодійних організацій, медичних закладів, іноземних та українських компаній, а також урядів різних держав, що стоять на боці української незалежності та непорушності державних кордонів, повідомляє Урядовий портал.

МОЗ розподіляє цю допомогу не лише на заклади охорони здоров'я свого підпорядкування, але і на комунальні та відомчі заклади, зокрема і на ті, що знаходяться в підпорядкуванні структур безпеки та оборони.

Уся гуманітарна допомога розподіляється за пріоритетністю. Найперше – для закриття потреб медичних закладів, що знаходяться в зоні бойових дій та поблизу них, а також ті, що займаються лікуванням поранених. Крім того, у фокусі заклади регіонів із великою кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Гуманітарну допомогу розвантажують на складах поблизу державного кордону, там її обліковують, а потім розподіляють та доставляють до регіонів з урахуванням пріоритетності.

Важливо зазначити, що збір медичних потреб, облік залишків на регіональних складах та в закладах охорони здоров'я, а також розподіли медичної гуманітарної допомоги відбуваються через інформаційно-аналітичну систему «MedData», що забезпечує контрольованість і прозорість процесу.

За час війни також вдалося налагодити співпрацю з волонтерами та благодійниками для координації взаємодії та оперативного забезпечення медичних потреб.

«МОЗ згуртувало групу репутаційних благодійних та волонтерських організацій і надало їй доступ до системи «MedData», в якій медичні заклади вказують свої потреби щодо забезпечення ліками, медичним обладнанням тощо, – пояснює заступник Міністра охорони здоров’я Марія Карчевич. – Всі, хто працюють на нашу спільну перемогу, – герої».

Також нагадуємо, що Міністерством створено інтерактивний дашборд з інформацією про розподіл гуманітарної допомоги, що з першого дня повномасштабної російської агресії прибуває на склади МОЗ.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news