logo
28/03
2 ...

Крим звільнятимуть воєнним шляхом – Марченко

10-08-2022 14:30513

Крим звільнятимуть воєнним шляхом – Марченко
Фото: Суспільне

Україна буде звільняти окупований Крим воєнним шляхом, від півострова ніхто не відмовлявся.

Про це заявив в інтерв'ю «РБК-Україна» генерал-майор Дмитро Марченко.

«Ми й будемо його звільняти військовим шляхом. Ніхто від нього не відмовлявся. Крим – це Україна, це наша земля, там наші люди, які досі змушені сидіти в окупації. Ніхто не давав Росії права прийти, забрати шмат землі і сказати, що "це моє". Ми будемо відвойовувати Крим, так само як ми будемо відвойовувати Херсон, Луганськ і Донецьк», - наголосив генерал Марченко.

За його словами, необхідним заходом, аби позбавити окупантів можливості посилювати свої війська є знищення Кримського мосту.

«Це необхідний захід для того, щоби позбавити їх можливості надавати резерви і підсилювати свої війська з території Росії», - зазначив Дмитро Марченко.

Як писав Leopolis.news,  генерал-майор Дмитро Марченко розповів, що звільнення тимчасово окупованого Херсона може бути швидким. Проте місцевим жителям варто ще трохи почекати.

Додамо, у вівторок, 9 серпня, в окупованому Криму пролунало кілька вибухів в районі військового аеродрому Саки поблизу Новофедорівки. Міноборони рф стверджує, що причиною вибухів стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».  Командування повітряних сил ЗСУ підтвердило знищення дев'яти ворожих літаків поблизу Сак у тимчасово окупованому Криму.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news