На Львівщині передали АРМА арештовані корпоративні права підприємств громадян рф на понад 35 млн грн

https://leopolis.news/post/69338/na-lvivshchyni-peredaly-arma-areshtovani-korporatyvni-prava-pidpryemstv-gromadyan-rf-na-ponad-35-mln-grn

10/08/2022

Арештовані корпоративні права передано для управління до АРМА, інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури. 

Йдеться про три приватні підприємства, які опосередковано сприяють військовій агресії рф проти України та засновниками або бенефіціарами яких є громадяни або юридичні особи рф.  

Це компанії у Львові та області з різних галузей, виробничо-фінансова діяльність яких була одним із компонентів фінансування військової агресії рф стосовно України.  

Так, зокрема, встановлено факти ухилення службовими особами підприємства по виготовленню меблевої продукції упродовж 2020 року від сплати податків на суму понад 8 млн грн. По даному факту вже накладено арешт на частку капіталу вказаного підприємства та у державне управління перейдуть фінансові активи вартістю понад 32,8 млн грн.

Крім того, отримано відомості, які можуть свідчити про те, що грошові кошти, отримані від діяльності щодо проектування в сфері енергетики, перераховувалися по ланцюгу фінансових операцій в адресу рф.  

Також, суд задовольнив клопотання прокурорів обласної прокуратури про накладення арешту на об’єкти нерухомого майна на загальну суму понад 35,3 млн грн. 

Досудове розслідування у 3 кримінальних провадженнях за фактами шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, ухилення від сплати податків та службового підроблення  (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 366 КК України) здійснюється за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури слідчими ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України та Управління СБ України у Львівській області.  

Leopolis.news