Судилище над українськими військовополоненими окупанти планують провести в Маріуполі на День Незалежності – Вадим Бойченко

https://leopolis.news/post/69385/sudylyshche-nad-ukranskymy-viyskovopolonenymy-okupanty-planuyut-provesty-v-mariupoli-na-den-nezalejnosti---vadym-boychenko

11/08/2022

Про це міський голова Маріуполя заявив в Медіацентрі Україна – Укрінформ.  

«Маріупольську філармонію, перлину міста, де проходили лише святкові події, окупанти перетворюють на місце судилища над нашими військовополоненими та цивільними. Наразі близько 10 тисяч маріупольців у російських тюрмах, також велика кількість військовополонених», – сказав він. 

За словами Бойченка, судилище, скоріше за все, відбудеться на День незалежності  – 24 серпня. Таким чином загарбники намагаються для свого споживача створити «перемоги», оскільки реальних перемог на фронті вони не мають. А також намагаються нав’язувати брехню самим маріупольцям, нібито захисники України руйнували місто.

Як писав Leopolis.news, Рада дружин та матерів захисників України створила петицію із закликом до міжнародної спільноти врятувати військовополонених.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news