На Львівщині розширили обласну програму енергозбереження

https://leopolis.news/post/69398/na-lvivshchyni-rozshyryly-oblasnu-programu-energozberejennya

11/08/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Розпорядженням начальника Львівської ОВА від 11.08.2022 № 249/0/5-22ВА внесли зміни в Комплексну програму підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021-2025 роки.

Вони передбачають впровадження  заходів з підвищення енергоефективності на об'єктах, які перебувають у власності територіальних громад, а саме: реконструкцію зовнішніх і внутрішніх теплових мереж та встановлення обладнання, яке використовує альтернативні види палива (дрова, вугілля, брикети, пелети, електроенергія та інше).

На реалізацію цього напрямку програми в обласному бюджеті на 2022 рік передбачили 30 млн грн.

Фінансування проєктів з обласного бюджету буде здійснюватись на паритетних умовах  з сільськими, селищними та міськими радами. Обсяг співфінансування з обласного бюджету максимально становить 50% від вартості робіт, послуг, придбання обладнання тощо.

Територіальна громада на співфінансування може подати не більше одного проєкту.

Розпорядження визначає термін реалізації проєктів. Вони повинні бути завершені до 1 листопада 2022 року.

«Впровадження заходів з підвищення енергоефективності, в тому числі реалізація проєктів з реконструкції зовнішніх і внутрішніх теплових мереж та встановленням обладнання, що використовує альтернативні види палива на об'єктах, які перебувають у власності територіальних громад, забезпечить якісне та безперебійне проходження осінньо-зимового сезону 2022/23 років», зазначили у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news