logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Майже 13 тис. білоруських військових погодилися на участь у війні проти України – Генштаб

11-08-2022 17:41634

Майже 13 тис. білоруських військових погодилися на участь у війні проти України – Генштаб
Фото: Міноборони білорусі з військових навчань

росія продовжує втягувати білорусь у повномасштабну війну проти України – уздовж державного кордону розгорнуто шість батальйонів білоруських збройних сил.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«За попередніми даними, до 13 000 чинних і колишніх військових білоруських спецоперацій підписали згоду на участь у війні проти України. Ідеологічної складової вони не мають – тільки фінансовий інтерес», – розповів він.

«Страх і гроші – основні чинники російської військової присутності», – додав генерал. 

За словами Громова, агресор запрошує на білоруські полігони і іноземців. 3 серпня на аеродром Мочулище (Мінська область) прибули перші іноземні команди з представників рф, Вʼєтнаму, Узбекистану, Камеруну, Таджикистану, Лаосу, Сирії, Малі.

«Це проводиться для створення картинки так званого міжнародного співробітництва», – зазначив Громов.

За його словами, в «Армійських міжнародних іграх-2022», які відбудуться 13 по 21 серпня, передбачена участь представників з 37 країн.

«Задамо питання: чому ж ці ігри не проводити на розпіареному полігоні Алабіно? Чому ці ігри проводять безпосередньо напередодні Дня Незалежності України? За деякими оцінками, не виключено проведення диверсій з навмисними жертвами іноземців для звинувачення ЗСУ», – додав він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news