logo
19/04
18/04
2 ...

У Генштабі та Міноборони розповіли, чи причетні ЗСУ до вибухів в окупованому Криму

11-08-2022 17:52317

У Генштабі та Міноборони розповіли, чи причетні ЗСУ до вибухів в окупованому Криму
Фото: Радіо Свобода

Військове керівництво України не підтверджує причетність ЗСУ до вибухів на авіабазі в тимчасово окупованому Криму. Водночас українців закликали не довіряти анонімним джерелам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг заступник міністра оборони Ганни Маляр та заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова.

Громов не підтвердив причетність українських військових до вибухів, проте наголосив, що результат задовольняє ЗСУ.

«Кожен військовослужбовець бажав би бути причетним до цього», - сказав він.

Водночас Маляр нагадала, що жодного офіційного підтвердження чи заяв про причетність ЗСУ немає. Вона закликала українців не довіряти джерелам «без прізвища».

«Я звертаюсь до всіх - читачів, глядачів, якщо ви в будь-якому ЗМІ бачите, що якийсь невідомий представник Міноборони без прізвища, без імені, я рекомендую не вірити в цю інформацію, тому що я підтверджую, що в Міноборони не було таких розмов», - зазначила вона.

Нагадаємо, 9 серпня в Криму пролунали вибухи на авіабазі «Саки», де дислокувалися російські винищувачі і бомбардувальники, які здійснюють нальоти на материкову Україну.

Наступного дня в Повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення дев’яти літаків на аеродромі в окупованому Криму, при цьому відповідальності за ці удари українська сторона на себе не брала, до того ж окупанти самі заявляють про так звану «детонацію» та називають різні суперечливі причини вибухів.

Тим часом видання The New York Times припускає, що удар по авіабазі нібито міг бути нанесений з української зброї. Зокрема, з оперативно-тактичного ракетного комплексу «Грім».

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news