logo
28/03
2 ...

У Львові відкрили виставку знищеної військової техніки російських окупантів (ФОТО)

11-08-2022 16:46883

У Львові відкрили виставку знищеної  військової техніки російських окупантів (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛОВА

Сьогодні, 11 серпня, у центрі Львова презентували виставку російської військової техніки, знищеної Збройними Силами України.

Як інформує пресслужба Львівської ОВА, виставка має на меті спростувати міф про нібито непереможність та міць російської армії, натомість показати, з якою завзятістю Збройні Сили України кожного дня виборюють нашу незалежність.

Розпочали захід хвилиною мовчання на знак вшанування пам’яті усіх загиблих українців внаслідок повномасштабного вторгнення.

«Такі виставки дуже символічні. Гуляючи центром Львова, жителі міста, області, а також усі, хто знайшов тут тимчасовий прихисток, згадуватимуть, яких зусиль докладають наші захисники та захисниці, виборюючи нашу з вами свободу. Війна триває. День за днем наші мужні бійці доводять, що немає жодної непереможної армії світу, а є правда, яка сьогодні на боці України. Перемога за нами!», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Серед представленого російського металобрухту – протитанковий ракетний комплекс «Штурм», який Збройні Сили України знищили на початку вторгнення поблизу Чернігівщини. Також відвідувачі змогли побачити 49-тонну самохідну артилерійську установку 2С19 «Мста - С», радіус дії якої сягає 500 км. Її наші бійці затримали та знешкодили біля Києва.

«Коли ми вперше побачили ворожу техніку на звільнених нашими ЗСУ територіях, то зрозуміли, що її повинен побачити увесь світ. Схожі експозиції уже відбулись у Польщі та Чехії. Кількість знищеної ворожої техніки становить тисячі танків, броньованих автівок. Ми продовжуватимемо подорожувати з цією виставкою столицями європейських країн, бо всі мають переконатись у міцності української армії. Це ще один доказ, що уся передана військово-технічна допомога від наших союзників пришвидшить перемогу не лише України, а й усього цивілізованого суспільства над тероризмом, що продовжує існувати у ХХІ столітті під виглядом російської армії», – зазначила заступниця Міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

З-поміж знищеної техніки експонували також танк Т-72, самохідний зенітно-ракетний комплекс «Бук» та самохідну артилерійську установку 2С1 «Гвоздіка». Саме її російські окупанти залишили на полі бою на півночі від Бучі – після ураження українськими артилеристами.

 «Ідея цієї виставки полягає в тому, щоб засвідчити воєнні злочини росії проти України та її мирного населення. Це техніка, з якою окупант наважився прийти на чужу землю. Проти нашої країни застосували майже усі види зброї: гармати, артилерію, ракетні системи залпового вогню. І навіть попри це ворогу не вдалося зламати наш опір. Переконаний, що згодом аналогічна виставка відбудеться на площі біля Міжнародного кримінального суду в Гаазі, коли судитимуть російських злочинців», – зауважив Державний секретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко.

Організаторами виставки є Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство оборони України, Львівська обласна військова адміністрація, Львівська міська рада, Державна митна служба України та Media Center Ukraine.

 

Leopolis.news