McDonald’s поступово відновлює роботу в Україні – Кулеба

https://leopolis.news/post/69426/mcdonalds-postupovo-vidnovlyue-robotu-v-ukrani--kuleba

11/08/2022

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

«Вітаю рішення компанії McDonald’s відновити роботу частини ресторанів в Україні. Спочатку це буде Київ і західна частина нашої країни», – зазначив міністр. 

«Підготовка до безпосереднього відкриття дверей ресторанів займе ще певний час. Але головне, що є політичне рішення: Мак повертається. Як ви знаєте, ми вели довгі переговори і переконували McDonald‘s відновити роботу в Україні. Я вдячний керівництву компанії за ухвалене рішення. І окрема подяка усім, хто долучився до цієї адвокації у США та в Україні, зокрема моїй колезі по уряду Юлії Свириденко», – додав Кулеба. 

Глава МЗС пояснив, що справа не лише у бігмаках, за якими так скучили мільйони українців.  

«Повернення великої американської компанії — це насамперед сигнал для міжнародного бізнесу про можливість працювати в Україні, навіть попри умови війни.

Це робочі місця та податки до українського бюджету, виживання нашої економіки в часи російської агресії. Це, зрештою, частина відновлення України», – наголосив він.

Нагадаємо, ресторани мережі McDonald’s не працюють в Україні з першого дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Раніше у компанії говорили, що не будуть відкриватися до кінця війни.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news