Швеція вперше погодилася видати Туреччині людину за згоду Анкари щодо вступу країни в НАТО

https://leopolis.news/post/69437/shveciya-vpershe-pogodylasya-vydaty-turechchyni-lyudynu-za-zgodu-ankary-shchodo-vstupu-krany-v-nato

12/08/2022

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Це звичайне рутинне питання. Особа, про яку йдеться, є громадянином Туреччини й була засуджена за шахрайство у 2013 і 2016 роках, - сказав міністр юстиції Морган Йоганссон. - Верховний суд розглянув це питання у звичайному порядку й дійшов висновку, що перешкод для екстрадиції немає».

Зазначається, що чоловік був засуджений у Туреччині до 14 років позбавлення волі за кількома статтями про шахрайство з банківськими картами.

Сам він стверджує, що його засудили несправедливо, оскільки він прийняв християнство, відмовився від військової служби й має курдське коріння.

Туреччина зняла своє вето на заявку Фінляндії і Швеції на вступ до НАТО в червні після кількох тижнів напружених переговорів, під час яких Анкара звинуватила дві скандинавські країни в приховуванні бойовиків Робітничої партії Курдистану.

У рамках угоди Туреччина передала Швеції список осіб, яких та має видати, проте в Анкарі заявляють про розчарування з приводу браку прогресу в цьому питанні.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news