logo
29/03
28/03
2 ...

Англійська мова може отримати особливий статус в Україні

12-08-2022 16:54706

Англійська мова може отримати особливий статус в Україні
Фото: tvoemisto.tv

Мінкульт розробив законопроєкт, який покликаний забезпечити особливий статус англійської мови в нашій державі.

Стаття 10 Конституції України зазначає, що держава сприяє вивченню мов іноземного спілкування. Особлива увага   – англійській мові. Це не лише тому, що Україна йде шляхом Євроінтеграції, але й тому, що це дійсно мова міжнародного спілкування. 

Щоб допомогти українському суспільству оволодіти англійською мовою, МКІП розробив законопроєкт, який покликаний забезпечити особливий статус цієї мови в нашій державі. 

Про це в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявив Ростислав Карандєєв, перший заступник міністра культури та інформаційної політики України.

«Новий проєкт закону дозволить подолати мовний бар’єр, який досі існує в Україні. Це необхідність та одна з умов до курсу в ЄС. Законопроєкт передбачає врегулювання відносин англійської мови, як мови спілкування в публічних сферах життя, в першу чергу – міжнародні комунікації»,   – наголосив він. 

За ініціативи МКІП створюється робоча група, яка покликана врахувати різні інтереси суспільства, зокрема, питання застосування – які стандарти необхідно встановити на рівні закону та майбутніх підзаконних актів. 

Наразі вже напрацьовано проєкт закону та розробляються зміни до законодавства. 

«Жодне з положень нового закону не може і не буде тлумачитися як таке, яке звужує функціонування української мови в нашій державі», – сказав перший заступник міністра культури. 

Ростислав Карандєєв  наголосив, що амбітна мета нового законопроєкту – щоб кожен державний службовець володів англійською мовою. 

Перший заступник міністра культури та інформаційної політики України наголосив, що наразі існує дефіцит кадрів, а саме викладачів англійської мови, тому необхідно буде також збільшити державне замовлення на підготовку викладачів англійської мови.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news