logo
23/04
22/04
2 ...

У Лимані окупанти поширюють фальшиву газету

12-08-2022 17:27518

У Лимані окупанти поширюють фальшиву газету

Ще одна фальшива пропагандистська «газета» окупантів почала виходити під незаконно присвоєним логотипом на Донеччині.

Про це повідомляє НСЖУ.

«Через масовані обстріли нашого міста Лиман Донецької області ми були змушені наприкінці березня припинити друк газети «Зоря», – розповів НСЖУ головний редактор видання Олександр Пасічник. – У квітні я та всі інші працівники редакції виїхали з Лиману, тож на момент захоплення міста ворогом (30 травня) жодного з працівників «Зорі» там уже не було. Тепер, як мені повідомили, тим нечисленним жителям міста, які залишилися в окупації, почали розкидати по поштових скриньках російськомовну так звану «городскую газету Красного Лимана» під назвою «Заря». Вийшло вже три номери цього «видання». Ми заявляємо, що жоден працівник нашої газети не має стосунку до цієї пропагандистської продукції окупантів».

За оперативною інформацією з Лиману, «Зарю» видає в Донецьку так званий «Республиканский Медиа Холдинг» під керівництвом такого собі Р.В. Карпенка. Цей самий «медіа холдинг» випускає й інші видання Донеччини під вкраденими логотипами, зокрема, «Наше слово» у Волновасі.

Як наголосив Олександр Анатолійович, після звільнення Лимана колектив редакції має намір повернутися додому й продовжити видання своєї газети із понад 90-річною історією.

«Національна служба журналістів України засуджує нахабне рейдерське захоплення засобів масової інформації на окупованих територіях і заявляє про свою беззастережну підтримку колег, які були змушені залишити своє житло і робочі місця й перебратися на підконтрольну законній українській владі територію, – наголошує голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Ми заявляємо про солідарність із нашими колегами з загарбаних ворогом територій, які не йдуть на жодну співпрацю з окупантами».

Leopolis.news