logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Казахстан передав три карети швидкої допомоги для медиків на сході та півдні України

13-08-2022 15:41670

  Казахстан передав три карети швидкої допомоги  для медиків на сході та півдні України
Фото: httmoz.gov.ua

До України прибули три автомобілі екстреної медичної допомоги. Вони рятуватимуть життя цивільних на Сході та Півдні країни, куди зараз змістилися бойові дії.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України. 

Це стало можливо за сприяння першої леді Олени Зеленської та кооперації Посольства України в Казахстані з казахстанським бізнесом. З початку повномасштабного вторгнення росії тамтешня амбасада разом з українською громадою та волонтерами організовують різні благодійні заходи на підтримку України. Наразі формується 20-та вантажівка з гуманітарною допомогою. 

«Історія казахського народу десь подібна до історії нашого народу, – говорить Оксана Врублевська, дружина Надзвичайного і Повноважного Посла в Республіці Казахстан Петра Врублевського. – Казахи теж відчули на собі імперські зазіхання росіян. Так, нині російське місто Оренбург було казахським. Крім того, у 1930-х роках казахи пережили голодомор, подібний до того, який пережили українці. Загинуло понад півтора мільйона людей,  що тоді становило половину населення. До речі, переважно сільського, як в Україні. Вони розуміють наші біль і боротьбу. Як результат, у співпраці з казахстанським бізнесом придбано швидкі для українських медиків. Ми дуже дякуємо нашим партнерам за те, що разом можемо докласти зусиль до порятунку життя українців».

До слова, у Казахстані діє волонтерський штаб. Зараз там збирають кошти на відбудову однієї зі шкіл Чернігівщини. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news