На війні з росією загинув один із найкращих льотчиків Повітряних сил ЗСУ Антон Листопад

https://leopolis.news/post/69568/na-viyni-z-rosieyu-zagynuv-odyn-iz-naykrashchyh-lotchykiv-povitryanyh-syl-zsu-anton-lystopad

15/08/2022

«На День Повітряних сил ЗСУ говорили і згадували про Героїв, які відправилися в вічний політ, дякували їм, а живим бажали легкого та щасливого повернення на землю!!!!

Життя!! Воно розпоряджається по своєму!!!На свій останній політ до незнаних Небесних аеродромів полетів наш захисник, наш Герой Антон Листопад!!! Його місія продовжується - боротися з темними силами в незнаних нам світах!!!

ГЕРОЯМ - СЛАВА!!!!СЛАВА!!! СЛАВА!!!!», –  написав представник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Івано-Франківській області Володимир Веркалець.

Як зазначили у Фізико-технічному ліцеї Івано-Франківська, випускником якого був Листопад, «дорога Антона за штурвал винищувача була непростою, але осмисленою»: юнак вперто йшов до своєї мрії стати льотчиком.

«Мільйони українців із захопленням і гордістю спостерігали у день 30-тої річниці Незалежності проліт над Хрещатиком авіаційної колони параду військ. Ведучим цієї  колони був саме наш Антон», – йдеться у повідомленні.

Антон Листопад був учасником бойових дій на сході України, у 2019 році його визнали найкращим льотчиком Повітряних Сил ЗСУ.

Із перших хвилин широкомасштабного вторгнення росіян капітан Антон Листопад став на захист України.

За кілька днів до загибелі Листопад був відзначений президентом високою державною нагородою – орденом за мужність 3-го ступеня.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news