logo
28/03
2 ...

На Львівщині 88 учнів набрали по 600 балів з національного мультипредметного тесту

15-08-2022 16:30670

На Львівщині 88 учнів набрали по 600 балів з національного мультипредметного тесту
Фото: Львівська ОВА

Попри технічні проблеми та повітряні тривоги близько 17 тисяч осіб пройшли тестування.

Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олег Паска, інформує пресслужба Львівської ОВА.

Він зазначив, що 88 учнів здобули по 600 балів, 300 учнів – по 400 балів, а 1035 учнів – по 200 балів. Враховуючи те, що цьогоріч підготовка та складання НМТ відбувалися в умовах війни, це високий показник. 

«Крім випускників Львівського фізико-математичного ліцею, багато 200-бальників є учнями академічної гімназії при Львівській Політехніці, Лінгвістичного, Дрогобицького та Червоноградського ліцеїв. Також 200-бальників випустило 113 сільських шкіл. Це означає, що сільська освіта в Україні дає добрий багаж знань», – наголосив Олег Паска.

Як зазначає Лариса Середяк, керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти, підсумковий тест в електронному форматі в Україні провели вперше. Всього відбулось 20 сесій, тривали вони 10 днів поспіль. Тільки у Львівській області щодня у мультетесті брало участь 16 тисяч учасників. 

«Кожен учасник складав 3 предмети протягом 120 хвилин у програмі, яку розробили за 3 місяці. Працювали найкращі провайдери та Львівобленерго, щоб не було проблем зі світлом. Від травня ми відбирали заклади освіти, де є комп’ютери з тими параметрами, які потрібні для швидкісної роботи. Щоб всі працювали в рівних умовах», – наголосила Лариса Середяк.

За її словами, департамент освіти потурбувався про те, щоб в кожному навчальному закладі були укриття. Сирени лунали кілька разів і частково затримували процес, однак це не завадило провести тести відповідно до вимог.

«Вступники, які отримали 600 балів, навчались у Буську, Бориславі, Дрогобичі, Моршині та інших містах. На Львівщині тест складали і випускники з Херсонської, Харківської, Київської областей, адже там не було умов для проведення. Явка на кожну сесію була 90 відсотків. Цей показник свідчить про довіру до нас», – розповіла керівниця Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Незабаром проводитимуть додаткову сесію, у Львівській області понад 1800 осіб вже отримали запрошення. Планується і сесія для тих, хто через різні поважні причини не зміг бути ні на основній, ні на додатковій сесіях.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news