logo
28/03
27/03
2 ...

85% шкіл на Стрийщині забезпечені укриттями: результати інспекції (ФОТО)

16-08-2022 08:34639

85% шкіл на Стрийщині забезпечені укриттями: результати інспекції (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Одним із ключових критеріїв для здійснення очного навчання є наявність обладнаного укриття, яке можуть використати всі учасники освітнього процесу в разі повітряної тривоги.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Як інформують у Стрийській районній військовій адміністрації на початку навчального року у всіх школах відбудуться необхідні тренування з вчителями і дітьми щодо дій під час сповіщень про тривогу.

Захисні споруди  закладів освіти, задля забезпечення безпеки учасників освітнього процесу, обстежувалися призначеною  комісією,  у складі якої були представники  РУ ГУ ДСНС у Львівській області та поліції.

Тож, у закладах дошкільної освіти готовність захисних  споруд – 90% . У трьох ЗДО відсутня можливість створення безпечних умов перебування дітей та працівників.

194 заклади загальної середньої освіти на 85% забезпечені захисними спорудами, у 26 ЗЗСО сховища  відсутні, але ведуться роботи з приватним сектором щодо укладання договорів. Для тих шкіл, де укриття немає, підготовлять і перевірять сховище в кроковій доступності.  

До 25 серпня планується ще 7 ЗЗСО забезпечити укриттям.

Щодо закладів професійної освіти на Стрийщині – вони всі забезпечені спорудами цивільного захисту. 

Зазначимо, що на території Стрийського району функціонує 305 закладів освіти.

«Під час організації освітнього процесу в очному або змішаному режимі буде забезпечене безумовне переривання навчання у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення. Учасники освітнього процесу повинні організовано прослідувати до захисних споруд цивільного захисту і перебувати в них до скасування тривоги. За можливості, продовжити освітній процес в укритті, а після відбою тривоги повернутися до приміщення закладу освіти, організувавши освітній процес з урахуванням необхідного корегування.

Зауважимо, якщо заклад не має можливості підготувати укриття чи укласти договір про таке поблизу, діти будуть навчатися далі дистанційно», - розповіла начальниця відділу освіти, охорони здоров’я та спорту Стрийської РВА Олена Урдей.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news