logo
16/04
15/04
2 ...

Козицький нагородив переможниць обласного конкурсу журналістських робіт імені Тараса Матвіїва

16-08-2022 10:19785

Козицький нагородив переможниць обласного конкурсу журналістських робіт імені Тараса Матвіїва
Фото: Львівська ОВА

Учора, 15 серпня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з переможцями обласного конкурсу журналістських робіт Героя України Тараса Матвіїва.

Переможці отримали грошову премію з обласного бюджету в розмірі 50 тисяч гривень, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Цьогоріч ми вперше на рівні області провели конкурс журналістських робіт, присвячений саме подвигам наших новітніх українських Героїв, таких, яким був Тарас Матвіїв. Дуже приємно, що участь у конкурсі взяли 64 роботи. Наступного року умови конкурсу дещо зміняться, зокрема плануємо збільшити кількість номінацій, однак тематика залишатиметься незмінною», –  зазначив очільник області Максим Козицький.

Конкурс тривав упродовж місяця – з 6 червня по 6 липня. Переможців визначали у двох номінаціях.

У номінації «Матеріали, які були розміщені в електронних або друкованих ЗМІ» перемогла робота журналістки Дивись.info Оксани Дудар «Україна у темряві, або Нотатки божевільної». Прочитати її можна за посиланням

Оксана Дудар у журналістиці понад 20 років. Спеціалізується на економічній, а також військовій та екологічній тематиках. Чоловік Оксани Дудар – Віктор, також журналіст, у 2014 році добровольцем пішов на війну, загинув 2 березня 2022 року під час оборони Миколаєва. Оксана зізнається, що свою роботу писала на одному диханні, а перемога для неї стала цілком несподіваною.

У номінації «Матеріали, які були розміщені у теле-, радіоефірі» перемогла робота Ксенії Клим – «Історія Героя. Дмитро Ґудзик». Сюжет вийшов на телеканалі Перший Західний. Переглянути його можна тут

Ксенія Клим свою професійну діяльність розпочала з Львівської обласної державної телерадіокомпанії. Зараз є ведучою програм у ТРК «Перший Західний». Авторка десятків фільмів про російсько-українську війну, а також проєкту «Історія Героя».

Переможців обирали журналісти та медіаексперти. Про склад журі читайте за посиланням.

До складу конкурсної комісії увійшли також батьки Тараса Матвіїва. 

«Завдяки прочитаним роботам я дізналась багато нових прізвищ наших Героїв. До початку повномасштабного вторгнення багато з них узагалі не мали відношення до військової справи, але полишили своє мирне життя та пішли захищати Україну. З впевненістю можу сказати, що перемогу здобули гідні роботи, адже їхні автори по-особливому підійшли до створення матеріалів», – розповіла Валентина Матвіїв.

Нагадаємо, конкурс має на меті відзначити та підтримати журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанувати військові подвиги різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині.

Крім цього, він спрямований на патріотичне виховання майбутніх поколінь на прикладі подвигів українських захисників, таких як Тарас Матвіїв – тележурналіст, член Національної спілки журналістів України, громадський діяч, учасник Революції гідності та офіцер Збройних Сил України. Тарас Матвіїв служив у 24 ОМБр імені короля Данила. Загинув у липні 2020 року, коли рятував побратимів з-під мінометного обстрілу.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news