logo
25/04
24/04
2 ...

Ляшко ознайомився з роботою медзакладів Львівщини (ФОТО)

17-08-2022 11:21842

Ляшко ознайомився з роботою медзакладів Львівщини (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Зокрема, Віктор Ляшко вперше відвідав Львівську обласну клінічну лікарню, а також Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

У ЛОКЛ Міністр розпочав знайомство із пологового будинку - оглянув пологові зали, палати, палату інтенсивної терапії новонароджених, поспілкувався з породіллями та медиками.

Окрім того, міністр побував у приймально- діагностичному, рентгенхірургічному, кардіохірургічному відділеннях, відділеннях реанімації та інтенсивної терапії, поспілкувався з медичною спільнотою відвіданих відділень, а також оглянув українсько-польський центр серця, що функціонує на базі обласної лікарні і працює за принципом державно- приватного партнерства.

Дискутували про високоспеціалізовану допомогу, що надається в медичному закладі, поспілкувалися про можливості і потреби багатопрофільної лікарні.

У Львівському обласному центрі ЕМД та МК Віктор Ляшко позитивно відмітив дотримання Центром маршрутів госпіталізації пацієнтів з гострим мозковим інсультом та з інфарктом міокарда. Станом на сьогодні такі маршрути наближаються до показника 100%, що є безпрецедентним прикладом організаційних змін в системі охорони здоров’я, плідної роботи департаменту охорони здоров’я ЛОВА та реалізації стратегії держави.

«Розмовляли з міністром про нові підходи Центру в освіті, формування навчально-тренувального відділу. Також презентували міністру літнє та зимове спецвзуття, яким до кінця року будуть забезпечені всі члени виїзних бригад Центру, та нові сумки-укладки й рюкзаки для надання екстреної медичної допомоги», - розповіли у Центрі.

«Взагалі візит до Львова був дуже насиченим: хаб для відправлення дітей на лікування за кордон, неймовірні життєві історії пацієнтів до мурашок на шкірі, обласна лікарня з новим пологовим відділенням, кисневими станціями та дизельними генераторами, центр екстренної медичної допомоги з автомобілями на маршрутах не старше 5 років, Західний міжрегіональний департамент НЗСУ. Усі зустрічі та спілкування були продуктивними, мотивуючими та корисними, надіюсь, для обох сторін», - зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, вчора Віктор Ляшко та Перша леді України Олена Зеленська відвідали Львівщину у межах робочого візиту.  Зокрема, вони побували у Західноукраїнському дитячому медцентрі. Окрім того, Олена Зеленська оглянула одну з шкіл м. Львова та ознайомилася з роботою Офісу підтримки родин військовослужбовців, Центру надання допомоги врятованим та «Співдіяхабу».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news