logo
28/03
27/03
2 ...

«єРобота»: у межах програми на Львівщині з’явилось 120 нових робочих місць

17-08-2022 12:37377

«єРобота»: у межах програми на Львівщині з’явилось 120 нових робочих місць
Фото: Львівська ОВА

Завершилася друга хвиля розгляду бізнес-планів учасників урядової програми «єРобота».

Відповідно до її результатів позитивне рішення про надання коштів для відкриття або розширення бізнесу прийняли щодо 17 претендентів із Львівщини, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Від початку дії програми і до 24 липня 2022 року за підсумками перевірки ділової репутації, оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди

Державний центр зайнятості ухвалив рішення про надання коштів 49 заявникам із Львівщини. Тобто до 32 отримувачів грантів, котрі у першій хвилі вибороли право скористатися державними коштами, доєдналися ще 17.

Таким чином в області буде загалом створено понад 120 нових робочих місць», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, фінансування на загальну суму 11,4 млн грн після відкриття рахунків отримають 3 юридичні особи, 34 фізичні особи-підприємці та 12 жителів області, котрі тільки планують започаткувати власну справу. 

Більшість з них використають державну підтримку для придбання обладнання, необхідного для ведення господарської діяльності, а дехто закупить сировину та матеріали.

Завдяки реалізації програми «єРобота» на Львівщині розшириться ресторанний бізнес і сфера надання послуг мобільного харчування, зросте виготовлення меблів для офісу та торговельних закладів, виробництво хліба та хлібобулочної продукції, верхнього, трикотажного або в’язаного одягу, аксесуарів, взуття, предметів з деревини, корка, соломки, будівництво житлових та офісних споруд та ін.

Подати заяву на отримання мікрогрантів можна на порталі «Дія» (https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu), умови надання мікрогранту – за посиланням https://bit.ly/3ohSjqA. Перевірку ділової репутації претендента на отримання коштів проводить АТ «Ощадбанк», а остаточне рішення про надання мікрогранта ухвалює Державний центр зайнятості після оцінки бізнес-плану.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news