logo
28/03
2 ...

В України немає обмежень щодо ударів по військових об'єктах рф в Криму – Резніков

17-08-2022 14:27384

В України немає обмежень щодо ударів по військових об'єктах рф в Криму – Резніков
Фото: kmu.gov.ua

Україна зобов'язалася не використовувати західну зброю на території росії, але обмежень щодо ударів по військових об'єктах рф в окупованому Криму партнери не накладали.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю «Голосу Америки», повідомляє Українська правда.

Журналіст запитав міністра оборони, чи має Україна озброєння, яке може вразити об'єкти в окупованому Криму, і чи є домовленості зі США щодо легітимності таких ударів в Криму. 

«У нас є домовленості зі Сполученими Штатами, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам Сполученими Штатами і партнерами, по території російської федерації. Але якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де знаходиться ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень нема. 

Стосовно зброї: будь-яка зброя має відповідну відстань ураження. Тому залежно від того, з якої точки, з якої локації наноситься чи планує наноситися ураження, означає, чи можна досягти тої чи іншої мети», - зазначив Олексій Резніков.

Резніков нагадав, що про крейсер "Москва" багато хто теж не вірив у можливість його підбити –але флагман Чорноморського флоту рф уже потоплено.

Як писав Leopolis.news, вчора у районі села Майське Джанкойського району окупованого Криму сталася пожежа на майданчику з боєприпасами, також вибухами було пошкоджено залізницю між між станціями Азовське та Роз'їзд. У Міноборони рф заявили про диверсію.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news