logo
20/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

З початку війни на Львівщину релокувалися понад 200 підприємств

17-08-2022 16:39492

З початку війни на Львівщину релокувалися понад 200 підприємств
Фото: соцмережі

Від початку повномасштабної війни росії проти України у Львівську область релокувались 203 підприємства, 130 з них уже працюють.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Найбільше релокованих у таких галузях: легка промисловість – 39, машинобудування – 23, металообробка – 23,  харчова промисловість – 21, хімічна промисловість – 13, медицина – 11, будівництво – 9, меблева промисловість – 7, торгівля – 36, інші - 21.

Як розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда одним із перших підприємств, яке взяло участь у державній програмі релокації та перевезло свої виробничі потужності із Харкова, є – ТОВ «ІМЕКС МАКС». Компанія планує працевлаштовувати людей саме з Львівщини.

 «Також потрібно згадати про будівництво нового заводу хлібобулочних виробів на території Львівського району, яке невдовзі розпочнеться. Мережа заводів та точок продажу в основному була зосереджена на сході України (Харків та Київ). Попередньо на заводі працюватиме приблизно 1000 людей», - зазначив Степан Куйбіда.

Він додав, що релокація бізнесу важлива тим, що це збереження українського виробника на ринку, не залежно від того, в якій області він знаходиться.

«Також, це нові робочі місця для мешканців Львівщини, «здорова конкуренція» для локального бізнесу, додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів», - зазначив керівник департаменту.

Нагадаємо, що процес переміщення виробництва включає низку етапів: пошук приміщень та земельних ділянок, перевезення обладнання, ремонт та підключення до комунікацій, набір нових працівників на місці та пошук житла для тих, що переїхали, запуск виробництва, перереєстрація.

«Наш департамент працює для того, щоб максимально «спростити життя» підприємствам, які змушені втікати від війни»,-  наголосив Степан Куйбіда.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news