logo
23/04
22/04
2 ...

Резніков вважає, що замороження війни неможливе, але може бути «охолодження»

17-08-2022 17:01427

Резніков вважає, що замороження війни неможливе, але може бути «охолодження»
Фото: MIL.GOV.UA

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що наразі в Україні не можливе «замороження» війни, як це було, коли росія окупувала Донбас, але можливе пониження активності бойових дій.  

Про це Резніков розповів в інтерв'ю «Голосу Америки», пише «Українська правда».

«Я не думаю, що можливий варіант заморожування. Можливий варіант пониження активності, залежно від того, який сезон. І знову ж таки, сучасна війна – це війна ресурсів. Ресурси, звісно, виснажуються з обох сторін. І, відповідно, кожна сторона потребує часу на відновлення», – Резніков.

Міністр оборони зазначив, що російські війська, за різними даними, втратили мінімум третину свого бойового потенціалу, який був застосований під час нападу на Україну.

Зокрема, за його словами, росіяни втратили 30% свого елітного корпусу – десантників, морпіхів, спецназівкців, причому офіцерського та сержантського складу і у віці в середньому 35 років. Резніков підкреслив, що на їхню підготовку було витрачено близько 15 років.  

Міністр додав, що та кількість ворожих літаків і вертольотів, які збили ЗСУ, свідчить, що Росія втратила «до тисячі пілотів різного рівня, а це означає, що втрачена еліта льотна, яка може літати вночі, виконувати певні маневри», і цей ресурс теж потребує відновлення.

«Тому, скажімо, охолодження ситуації з погляду бойових зіткнень можливе. «Замороження» того, що люди хочуть називати «конфліктом», я не бачу, бо це не є конфлікт. Це – війна. Війна на виживання. І ми будемо захищати себе, щоб вижити», – підсумував Резніков.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news