logo
25/04
24/04
2 ...

НСЖУ провела вебінар із трудових прав журналістів під час воєнного стану

17-08-2022 19:34333

НСЖУ провела вебінар із трудових прав журналістів під час воєнного стану
Фото: nsju.org

Національна спілка журналістів України за підтримки Міжнародної федерації журналістів провела навчальний вебінар «Трудове законодавство під час війни: що потрібно знати редакторам і журналістам?».

 

«Тема трудових прав журналістів дуже широка і тісно пов’язана із питанням виживання українських медіа, – зазначив, відкриваючи вебінар, голова НСЖУ Сергій Томіленко. – Із запровадженням воєнного стану трудове законодавство в Україні змінилося, і жодна редакція не хотіла б його порушувати. Тому, на нашу думку, проведення таких вебінарів має велике значення. Наша ключова мета – давати знання, ту інформацію, яка буде корисна спілчанам у цей непростий час».

Головним спікером вебінару виступив кандидат юридичних наук, адвокат, керуючий партнер юридичної компанії IBC LEGAL SERVICES Михайло Кочеров. Він розповів про зміни в трудовому законодавстві та дав відповіді на запитання учасників вебінару.

– 2022 рік – доволі багатий на законодавчі зміни. Ми маємо 9 законів, які доповнили Кодекс законів про працю, – зазначив юрист. – Серед них – так званий «закон про фрілансерів», закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (до якого в липні внесено суттєві зміни) та інші. Всі ці нововведення дуже актуальні.

Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ подякувала Михайлові Кочерову за ґрунтовне роз’яснення багатьох новацій законодавства з трудових відносин, яке тривало близько двох годин і доступне у записі на фейсбук-сторінці Спілки.

– З багатьох нових норм ми ще не маємо практики, тому дізнатися думку досвідченого юриста, який може передбачити можливі «підводні камені» застосування цих норм, дуже корисно, – зазначила перша секретар НСЖУ Ліна Кущ.

Вона закликала всіх учасників вебінару відвідувати ресурси Національної спілки журналістів України: інтернет-сайт, телеграм-канал, фейсбук-сторінку. На електронні адреси активних спілчан вчасно надходять анонси про корисні пізнавальні заходи, які проводить НСЖУ.

Участь у навчальній події взяли понад 50 журналістів. НСЖУ публікуватиме фахові юридичні роз’яснення на своєму сайті та у розсилках.

 

Leopolis.news