logo
28/03
2 ...

Скандал навколо вілли на Котляревського, 47: Львівський міськвиконком зробив останнє попередження

17-08-2022 17:121007

Скандал навколо вілли на Котляревського, 47: Львівський міськвиконком зробив останнє попередження
Фото: пресслужба ЛМР

Львівський міськвиконком провів виїзне засідання виконкому щодо скандальної ситуації з віллою на Котляревського, 47.

Про це повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

За словами Зубача, виїзне засідання провели, щоб «дивлячись на незаконні і недолугі прибудови до історичної пам’ятки, ухвалити адекватне рішення».

Він нагадав суть проблеми: «Будинок під № 47 збудувала ще у 1903–1906 роках фірма Івана Левинського за проектом Альфреда Захаревича. Люди знакові для архітектурного середовища Львова... Один з власників квартир у будинку зробив дві добудови. Одна цілком незаконна і масштабна - на висоту до третього поверху було добудовано пластиково-скляну веранду, плюс самовільна тераса. На іншу – є документи, але звісно, кінцевий результат перевершив очікування: прибудова більшої площі, замуровані сходи і замість легкої конструкції – важка, знову ж таки скляна споруда».

Любомир Зубач пояснив, що мета міської влади – повернути віллі адекватний автентичний вигляд, який своїми добудовами зіпсував власник.

«Чоловік – один з директорів великої будівельної компанії у Львові. Каже, що згоден шукати компроміс, але за місяць часу на жодні поступки не пішов. На можливі архітектурні рішення незалежних проектантів, що могли б стати виходом з ситуації, не погодився.

Тому зробили звернення в прокуратуру, штраф на 170 тисяч накладено (але не сплачено), судовий позов подано. І як останнє попередження – виїзний виконком», – зазначив він.

За словами Зубача, розмова на виконкомі була складною, та врешті взяли останні два тижні. За цей час відбудеться напрацювання меморандуму, розгляд питання на містобудівній раді.

«Якщо компромісу так не і буде, тоді нема ради – будемо застосовувати всі можливі заходи. Таку красиву віллу мусимо зберегти», – наголосив він.

Leopolis.news