logo
28/03
2 ...

Вірян запрошують на Святкову Літургію у найстарішій чудотворній каплиці Львівщини

17-08-2022 19:482267

Вірян запрошують на Святкову Літургію у найстарішій чудотворній каплиці Львівщини

19 серпня, на Спаса, у селі Бориничі на Ходорівщині відбудеться Святкова Літургія у найстарішій чудотворній каплиці Львівщини.

Вірян запрошують до каплички, де 159 років тому з’явилася Божа Матір.

«Відновити духовні сили, отримати захист і зцілення та принести Богові молитву за Українське військо, рідних і близьких – з такими інтенціями вірян запрошують на Святкову Літургію до Боринич до найстарішої чудотворної каплиці Львівщини. Саме цьогоріч виповнюється 159 років від чудотворного явлення Пречистої Діви Марії у Бориницькій капличці. Там відбувалося чимало чудес, оздоровлень і зцілень», запрошують усіх охочих.

Надзвичайна історія трапилась у 1863р., коли німа дівчинка-пастушка оздоровилась від важкої недуги й заговорила, п'ючи воду та обливаючись нею з кринички, що у лісі поблизу села Бориничі. Їй тоді явилась Божа Матір. Граф Володимир Борковський фундував згодом спорудження тут каплички. Папа Римський Пій IX у 1865р. надав капличці відпустову грамоту. В радянські часи капличку неодноразово руйнували, а криничку засипали. Вже в часи національного відродження 1988р. Парох і парафіяни села Бориничі відновили відпустове місце і відбудували капличку, наражаючи себе на небезпеку.

Цілюща вода Бориницької каплички вже понад півтори сотні літ дарує людям здоров'я та красу.

Локація – Стрийський район, село Бориничі.

Початок о 12:00. Тел. для довідок: 067 67 333 09

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news