logo
18/04
17/04
2 ...

Троє українців отримали Премію імені Ґедройця

17-08-2022 18:38477

Троє українців отримали Премію імені Ґедройця
Фото: facebook.com/dmitrievsergii

Письменник Сергій Жадан, засновник мережі Eleos-Ukraine, військовий капелан Сергій Дмитрієв, і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба – стали лауреатами цьогорічної нагороди Форуму діалогу та співпраці Польща – Литва імені Єжи Ґедройця.

Нагороду лауреатам вручили в королівському замку у столиці Польщі Варшаві. Про це повідомив капелан Сергій Дмитрієв на своїй сторінці у Фейсбук.

Керівник Управління соціального служіння ПЦУ і капелан 30-ї окремої механізованої бригади о. Сергій Дмитрієв у своєму виступі подякував від імені українців усім тим, хто допомагає українцям у їхній боротьбі проти окупантів.

«Зараз люблять говорити, що між поляками і українцями ніколи не було таких добрих відносин. Давайте це збережемо! Не дозвольмо нікому і нічому це змарнувати. Хай між нами назавжди лишиться ця взаємна повага, емпатія, вдячність. Я переконаний, що патрон нагороди, яку я отримав, Єжи Ґедройц, десь в іншому світі теж цього дуже хоче. Слава Польщі. Слава Литві! Слава Україні!», – сказав Дмитрієв.

Літературна премія імені Єжи Гедройця — премія, заснована 28 грудня 2011, що присуджується за найкращу книгу прози, яка видана в попередньому році, білоруською мовою в жанрах «художня проза» і «есеїстика».

Leopolis.news