logo
28/03
27/03
2 ...

«4 канал» нардепа-зрадника передали в управління АРМА (ВІДЕО)

18-08-2022 11:57706

«4 канал» нардепа-зрадника передали в управління АРМА (ВІДЕО)
Фото: Олексій Ковальов, PavlovskyNEWS

ДБР та ОГП ініціювали передачу до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів майно народного депутата України Олексія Ковальова.

Загальна вартість власності становить понад 18,5 млн грн. 17 серпня арештоване майно передано в управління АРМА, інформує пресслужба ДБР.

Як повідомляли, у липні за матеріалами ДБР суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова. Зокрема, були арештовані частки фігуранта в статутних капіталах 3-х юридичних осіб, а також його банківські рахунки. У тому числі арештовано майно ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» - український інформаційно-розважальний телеканал «4 канал», власником якого є Олексій Ковальов.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року працівники Державного бюро розслідувань відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам. У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - «уряді Херсонської області».

6 липня 2022 року Генеральний прокурор, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня, за клопотанням ДБР, народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Депутата оголошено в розшук.

Депутат підозрюється у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України) та пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України), за що передбачено покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування триває.

 

Як повідомляли, за матеріалами ДБР суд арештував майно депутата-зрадника Олексія Ковальова для його подальшої конфіскації на користь держави. Зокрема, арештовано частки фігуранта в статутних капіталах 3 юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав складає понад 4,7 млн грн.

Однією з юридичних осіб, 100 % статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ «ТРК «Інтеррадіо» – український інформаційно-розважальний телеканал «4 канал».

У квітні 2022 року було відкрито кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та допомагає окупаційним військам. У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора - «уряді Херсонської області».

6 липня 2022 року Генеральний прокурор, на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів, повідомила йому про підозру.

15 липня народному депутату України Олексію Ковальову обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Депутата оголошено в розшук.

Нагадаємо, 8 червня народний депутат України від «Слуги народу» Олексій Ковальов заявив, що росія на Херсонщині назавжди.

Як повідомляли, наприкінці квітня «Слуги народу» призупинили членство Олексія Ковальова у своїй парламентській фракції і просять правоохоронців розслідувати, чи став він на бік росії у Херсонській області, зрадивши Україну.

Наприкінці 2021 року стало відомо, що депутат від «Слуги народу» Олексій Ковальов купив у екснардепа Дмитра Добродомова «4 канал».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news