logo
25/04
2 ...

У Львові медики врятували новонародженого зі складною патологією очей

18-08-2022 13:58554

У Львові медики врятували новонародженого зі складною патологією очей
Фото: Львівська ОВА

Медики Львівського Неонатального центру врятували новонародженого зі складною патологією очей.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Медичній команді Неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні вдалось зберегти зір крихітного хлопчика.

«У мого хлопчика буде майбутнє, наповнене здоров’ям. Було так багато переживань і страхів, але тепер я впевнена, що  все буде добре, ми побороли найстрашніше проблему з зором. Ми щодня ростемо і розвиваємося, тут маємо професійну допомогу, підтримку, опіку і людяність в особі усієі медичної команди Неонатального центру», – зізнається Олена, мама маленького пацієнта. 

Теодор народився на 24-му тижні з вагою 560 грамів у Тернополі. В ЛОКЛ  прибув з вагою 1450 грам, але з дуже складною патологією очей – задня агресивна ретинопатія недоношених, що потребувала якнайшвидшої високоспеціалізованої допомоги. 

На прийняття рішення і оперативне втручання було всього 48 годин. 

«Враховуючи сам стан сітківки і те, що судин було дуже мало – велика васкулярна зона, тут просто одна лазер коагуляція не допомогла б. Тому, ми спільно із вітреоретинальним хірургами прийняли рішення ввести Анти – VEGF препарат. За два тижні зробили допоміжну лазер коагуляцію, а за місяць – ще одну. Тепер вже точно знаємо, що з очками все буде добре і наш крихітний пацієнт буде бачити. Велика гордість і велика радість переповнюють усіх нас, що вдалося врятувати зір маленькій людині, а крок за кроком зробимо усе від нас залежне, аби маленький Теодор, який важить уже 3 610 грам, повернувся додому здоровим», – зазначила  лікар-офтальмолог Ірина Музичка.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news