logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Від початку війни в Україну доставили понад 390 автомобілів швидкої допомоги – МОЗ

18-08-2022 18:45436

Від початку війни в Україну доставили понад 390 автомобілів швидкої допомоги – МОЗ
Фото: УНІАН

З початку повномасштабної війни в українські лікарні було поставлено 118 тисяч одиниць різного медичного обладнання.

Також впродовж дії воєнного стану до України в межах гуманітарної допомоги вже поставлені 343 автомобілі швидкої допомоги, повідомляє Урядовий портал.

 Ще 50 «швидких» придбано на кошти, зібрані в рамках ініційованого першою леді України Оленою Зеленською спеціального збору на фандрейзинговій платформі United24.

Наразі до цього процесу долучається вітчизняний бізнес. Зокрема, нещодавно стартувала ініціатива від однієї з компаній: з кожного чеку здійснюється відрахування на благодійний рахунок, кошти з якого підуть на придбання автомобілів для центрів медицини катастроф та екстреної медичної допомоги.

«Ми продовжуємо оновлювати автопарк “швидких”, щоб забезпечити своєчасність доїздів та якість медичної допомоги, що надають працівники “екстренки”, – зазначає Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. – Дуже вдячний їм за нелегку працю, яка під час війни ще більше ускладнилася. Але вони з першого дня й до сьогодні підставляють надійне плече нашим захисникам на шляху до Перемоги. Також дякую вітчизняному бізнесу, який допомагає нам у забезпеченні медичного фронту необхідним обладнанням, транспортом та медикаментами». 

За даними Міністерства охорони здоров’я, з початку повномасштабного вторгнення рф російські окупанти вивели з ладу 87 автомобілів екстреної медичної допомоги, ще 352 – розбито та втрачено внаслідок бойових дій.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news