logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Аграрії Львівщини отримали понад 1 млн грн відшкодування за насіння

18-08-2022 20:52465

Аграрії Львівщини отримали понад 1 млн грн відшкодування за насіння
Фото: ЛОВА

Фінансову підтримку в сумі 1 млн 171 тисяча гривень спрямували 28 суб’єктам підприємництва галузі рослинництва.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Фінансову підтримку в сумі 1 млн 171 тисяча гривень спрямували 28 суб’єктам підприємництва галузі рослинництва. Йдеться про відшкодування вартості високорепродукційного насіння нішевих та овочевих культур.

В межах відшкодування аграрії придбали сертифікованого насіння на майже 44 тисячі гривень та висіяли на площі понад 560 га. Зокрема, гречки посіяли на площі 304,5 га, льону олійного – на 37 га, овочів – на 226 га.

«Клімат Львівщини дозволяє вирощувати майже весь перелік нішевих та овочевих культур. Ми збільшуємо площі для розвитку регіонального виробництва та з розрахунку компенсування частини втрат виробництва на окупованих територіях в інших областях. І програма підтримки вже дала свої результати, зокрема на 70% збільшились площі посіву гречки, на 4,2% – площі овочевих культур відкритого ґрунту», – зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Тетяна Гетьман.

Комплексна програма підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області (зі змінами на період воєнного стану) відшкодування надавалось за придбане та висіяне сертифіковане насіння гречки, проса, олійного льону, квасолі, гороху, вики, бобів, гірчиці, редьки олійної, капусти (білокачанної, броколі, брюссельської, цвітної), буряка столового, моркви, цибулі, гарбузів, кабачків, патисонів не нижче першої репродукції або першого покоління гібриду у розмірі до 50 % вартості, але не більше 50 тис. грн одному суб’єкту підприємництва. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news