logo
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

Львівського волонтера підозрюють у продажі авто, які мали піти на потреби ЗСУ

19-08-2022 17:521084

Львівського волонтера підозрюють у продажі авто, які мали піти на потреби ЗСУ
Фото: Львівська обласна прокуратура

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито волонтера за фактом продажу автомобілів, які були ввезені в Україну як гуманітарна допомога (ч. 3 ст. 201-2 КК України). 

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підприємець-волонтер разом зі спільниками налагодив механізм збуту легкових автомобілів, ввезених на територію України під виглядом гуманітарної допомоги. Автомобілі оформлялися на адресу однієї з Львівських громадських організацій для потреб військовослужбовців ЗСУ. Однак фактично вони продавались стороннім особам з метою власного збагачення. 

Правоохоронці задокументовано факт ввезення на територію України та в подальшому незаконного продажу 3 автомобілів на суму 12 300 доларів США.

Проводяться першочергові слідчі дії, зокрема, обшуки за місцем проживання волонтера. За результатами чого буде вирішено питання повідомлення про підозру та обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news